Kyrkovalet 2017

Valet är ditt!

Överallt i samhället måste förändringar ske på grund av minskade intäkter, så även i kyrkan. Antingen du är trogen gudstjänstbesökare eller bara besöker kyrkan vid utvalda tillfällen, så har du säkert en åsikt om hur lokaler och verksamhet bör vara. Det kommer att finnas ett flertal olika alternativ att rösta på, så ge någon ditt förtroende som kan se till att pengarna läggs på rätt saker. Du kan personrösta genom att sätta 1, 2 eller 3 kryss på valsedeln för att prioritera någon eller några särskilda personer.

  • Du kan välja ledamöter till Kyrkomötet som har det övergripande ansvaret i Svenska kyrkan och finns i Uppsala, ledamöter till Stiftsfullmäktige som tillvaratar Stiftets angelägenheter och har sitt kansli i Göteborg och kyrkofullmäktige i Kinds pastorat, dit vår församling (Länghems församling) hör.
  • Du som får rösta skall vara medlem i Svenska kyrkan och ha fyllt 16 år senast på valdagen.
  • Valet hålls i Dannike församlingshem kl 9-11 och 16-20.
  • Du kan också förtidsrösta genom brevröstning (brevröstningspaket hämtas på expeditionerna i Svenljunga eller Tranemo) eller på våra förtidsröstningsställen i Svenljunga och Tranemo. Tider se www.svenskakyrkan.se/kind och gå in på kyrkoval.

Under valdagen bjuds på fika i församlingshemmet.

 

/Svenska Kyrkan i Länghems församling

Share